Indien januar 2018

 

Vores tur til Indien i januar 2018 

Onsdag formiddag d.10/1 ankom vi til Guntur og blev hilst velkommen med blomster og lys af personalet på hotellet, hvor vi skal tilbringe den næste uge.
Guntur ligger ca. 400 km nord for storbyen Chennai, men i en anden delstat, Andra Pradesh.
Efter et måltid og hvil på hotellet, drog vi til menighedslokalet I et af Guntur slumkvarterer. Det blev til en hjertelig modtagelse af vennerne i menigheden. Da vi havde spist, gik vi ud på den smalle gade, hvor mange mennesker stimlede sammen for at vi skulle lægge hænderne på dem og bede for dem. Flere kom til, både børn, unge, voksne og ældre med deres forskellige behov.
Flere af dem, som bor i dette område, ejer ikke noget køkken, men må tilberede maden ude gaden. De har ingen komfort eller ting, vi betragter som en selvfølge. Internet og tv forekommer I begrænset omfang. Men der er en åndelig hunger, som kun Jesus kan stille.
Det var en fantastisk oplevelse, som vi aldrig tidligere har været ude for. Vi ser frem til at komme tilbage senere på ugen for at have møde og forkynde evangeliet for disse fattige mennesker, som Jesus gav sit liv for. Jesus sagde jo: “Evangeliet forkyndes for fattige”. Og Bibelen siger: “De , som er i mørke, skal se et stort lys”.
Torsdag morgen kørte vi til en by, der hedder Narasaropet, og som ligger 45 km fra Guntur. Her havde pastor James lejet et menighedslokale, hvor omkring 30 pastorer og en del andre troende var samlet for at høre budskabet om Kristi kors og den kraft og nåde, som strømmer derfra.
Der var en kolossal åbenhed og stor modtagelighed for dette vigtige emne. Pastoren, i hvis kirke vi havde seminaret, fortalte at budskabet havde berørt ham dybt og lært ham nye ting I Guds Ord. Andre gav udtryk for stor glæde og taknemlighed over have været på seminaret. De vidnede om, at budskabet havde forandret deres tjeneste for Herren.
Vi oplever også, at fjenden ikke er interesseret I, at dette budskab skal nå ud til dette område. Jeg kan ikke gå I detaljer om dette nu. Men husk venligst på os i jeres bønner.
Vi har det alle godt og glæder os til fortsættelsen.

To dage yderligere er gået, siden jeg skrev her sidst.
Et helt igennem vidunderligt seminar i Guntur fredag med deltagelse af 48 pastorer + flere andre. Nogle af dem kom 130 km hjemmefra og en enkelt rejste 300 km for at være med. Hvilken hunger efter Guds Ord, som blev forkyndt i 3 sessioner på ca. en time hver.
Igen flere vidnesbyrd om, hvorledes budskabet er med til at give ny inspiration og skabe fornyelse i tjenesten. Mange af dem har aldrig før hørt om kraften i Kristi kors og Guds forvandlende nåde.
Lørdag gik turen til en lille landsby oppe ved en “hill station”; som vi måtte køre 3 timer hver vej for at nå.
Vi mærkede Guds nærvær på en speciel måde, og 12-15 personer kom frem for at tage imod tilbuddet om frelse ved Jesus Kristus.
Derefter kom mange frem med forskellige behov for at få forbøn.
Tak fordi I fortsat husker på os. Gud velsigne jer alle.

Søndag har vi haft møder Guntur. Først i hovedmenigheden, hvor mange var mødt frem og med et voldsomt lydniveau sang og priste Gud. Budskabet om Jesus som hyrden, der leder, styrer, beskytter, bevarer og velsigner os, blev modtaget med begejstring. Som altid var der mange, der ønskede forbøn.
Umiddelbart efter dette møde, drog vi til et af de mindste mødelokaler, jeg har set. Her samles omkring 25 personer på nogle få kvadratmeter. De glædede sig over vort besøg og vidnesbyrd.
Søndag aften deltog vi i et møde udendørs i et af byens mange slumkvarterer. Herligt at forkynde det gode budskab for disse enkle og fattige mennesker. Igen måtte vi tage tid til at bede for de mange behov hos den enkelte.

Mandag d. 15/1 var der igen pastorseminar i Guntur. Der kom mange flere end forventet. Flere stole måtte sættes ind, og mere mad måtte tilberedes, eftersom pastorerne altid får serveret et måltid I forbindelse med arrangementet.
Vi underviste om virkningen af Jesu blod, Guds Lam som bar verdens synd. Igen var der vidnesbyrd fra flere pastorer, som havde fået et større indblik i resultatet af det, Jesus gjorde på korset. En del af disse pastorer, som også har deltaget i vore Skype-seminarer på internet, er nu selv begyndt at forkynde korsets budskab og Guds store nåde I deres egne menigheder med gode resultater til følge.
Mandag aften var der friluftsmøde i den smalle gade, hvor menigheden har til huse. En platform var stillet op sammen med lydudstyr, projektører og musikanlæg. Vi forkyndte om, hvad der skete, da Jesus blev korsfæstet, herunder reaktionen fra de to røvere, der hang på hver sin side af ham. Tilhørerne blev udfordret til at afgøre, hvem af de to, de ville ligne. Enten forkaste og forhåne Jesus, eller bede ham om nåde og hjælp.
30-35 af disse fattige fra slum-kvarteret kom frem for at bede om frelse. Der blev glæde i Himlen og jubel i menigheden samt taknemlighed hos de, som tog imod tilbuddet fra Herren.
Tak fordi du har husket på os i dine bønner.
Natten til onsdag går turen videre sydpå. En lang køretur, som vi absolut ikke glæder os til. Men Gud giver styrke og hjælp.

Vi kom godt frem til et hotel ved stranden syd for Chennai, hvor vi skal slappe af et par dage efter et tæt pakket program i Guntur-distriktet i Andra Pradesh.
Vi ser med glæde tilbage på den forløbne uge med syndere ved korset og de troende fornyet ved Ordet og Ånden.
Mange ønskede at give deres liv til Jesus og komme til tro på ham som deres Frelser i de møder, vi har haft I fattige områder og afsides liggende landsbyer.
Seminarerne oversteg al forventning, både med hensyn til deltagere og respons på budskabet. Modtageligheden er utrolig og hungeren efter Korsets Budskab er større end det, vi er vant til i vor del af verden. Som tidligere nævnt kommer flere pastorer fra 130-300 km hjemmefra for lytte til undervisningen nogle timer og derefter rejse den lange tilbage igen. Det drejer dig om mange timer hver vej, ofte på dårlige veje og i primitive busser.
Et problem I kølvandet på alle de herlige oplevelse: myndighederne har flere gange stillet spørgsmål til pastoren og forhørt sig om os, hvad vi har lavet og om midler, vi har givet til menigheden. Forbøn ønskes. Tak!

Lørdag d. 20/1 havde vi indvielse af systuen hos Esther og Victor. Det er en lille bygning der ligger oppe på det flade tag oven på Esther og Victors bolig. Her er det meningen, at de vil invitere kvinder fra nabo-området ind for at lære dem at sy og samtidig give dem evangeliet.

Samme eftermiddag havde vi møde og ris-uddeling til hiv-smittede og aids-ramte personer og familier. Derefter besøgte vi kvindehjemmet og hilste både på dem, vi kendte fra før samt ny tilkomne. Fælles for dem er, er de er blevet forvist fra deres hjem og forkastet af familien, fordi de er blevet hiv-smittet. som regel af deres egne mænd, som har været sammen med andre kvinder. Det er altid gribende at høre deres vidnesbyrd, både om deres fortid, men også om, hvordan alt er blevet forvandlet, fordi de nu har mødt en kærlighed og varme, de ikke kendte til tidligere. Det betyder, at det er enkelt for dem at tage imod Jesus som deres Frelser. Weekenden i Tambaram blev sluttet af med et herligt møde i International Christian Church, hvor Nelson Varghese er pastor. 

Tirsdag og onsdag (23/1 og 24/1) har vi besøgt børnehjemmet i Theni ca. 90 km vest for Madurai. Altid skønt at træffe nogle, som vi har kendt i flere år og fulgt dem i deres opvækst. Flere af dem, vi traf, er nu videre med studier inden både teknik, data, biler og sygepleje. Andre er i arbejde. Nogle få har stadig deres gang på hjemmet.
Tirsdag aften havde et et herligt møde i Dindigul, som ligger nordvest for Madurai. Budskabet om Jesu blod, som taler bedre end noget blod, om nåde, frelse, frihed og lægedom blev modtaget med stor begejstring.

Torsdag d. 25/1 fløj vi tilbage til Chennai for at have flere samlinger. 

Fredag d 26/1 havde vi to møder i fattige kvarterer i Chennai. Vi har aldrig tidligere besøgt disse menigheder, men vi fik en hjertelig modtagelse, og fok var vældigt åbne for budskabet om ham, som giver os langt ud over, hvad vi kan forstå og bede om.

Pastor-seminar i Open Door Church i Chennai lørdag d. 27/1 og møde i samme menighed søndag formiddag

Derefter med fly til Delhi efter nogle herlige og velsignede samlinger de seneste dage med seminar og møder. Fine tilbagemeldinger fra mange, som fik ny indsigt og inspiration til livet med Kristus og tjenesten for ham. Som flere gav udtryk for: et enkelt budskab med dybde.

Den sidste aften, mandag d. 29/1 besøgte vi en nepalesisk menighed, som startede for 6 måneder siden i Delhi.
Mange fra Nepal arbejder i Delhi, så broderen til en af mine fb venner begyndte en mødevirksomhed her. Vi har tidligere haft internet undervisning til forkyndere i Nepal og til menigheden i Delhi. Mødet blev sendt via internet, og mellem 5000 og 8000 følger normalt med og hører budskabet. 

Det var afslutningen på en helt igennem velsignet og frugtbar missionsrejse. Tak til alle som fulgte med og bad for os under turen.